Pojemność miski | 60 dm3 |
Ilość ciasta maks./min | 40 / 2kg |
Ilość mąki | 25kg |
Obraty miksera, 1. prędkość | 70–120 obr./min |
Obraty miksera, 2. prędkość | 160–220 rpm |
Moc | 3 kW |
Szerokość | 691mm |
Długość | 916mm |
Wysokość | 1178mm |
Waga | 190kg |
Miksery spiralne ze stałą misą są idealne do mieszania, mieszania i wyrabiania ciasta. Miksery doskonale sprawdzają się przy wyrabianiu ciast pszennych, drożdżowych oraz ciast ciężkich. Są niezastąpione w piekarniach, pizzeriach, restauracjach, barach i hotelowych kuchniach.
Specjalny profil narzędzia mieszającego gwarantuje równomierne wymieszanie wszystkich składników ciasta, nawet przy niewielkiej ilości, nieprzekraczającej 5% objętości misy.
Zastosowane rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne wyrabianie ciasta oraz uzyskanie najlepszych parametrów technologicznych poprzez doskonałe napowietrzanie i spulchnianie przy dokładnym wymieszaniu składników. Korpus miksera wykonany jest z lakierowanej stali
Główne zalety:
niewielkie wymiary sprawiają, że są doskonałym wyborem dla małych piekarni i cukierni
możliwa regulacja obrotów przez technologa na pierwszej i drugiej prędkości – indywidualny dobór prędkości mieszania ciasta
płynna zmiana obrotów
automatyczne zatrzymanie po podniesieniu pokrywy miski
cicha praca maszyny dzięki przekładniom pasowym
intuicyjny panel sterowania
Podświetlenie LED miski
precyzyjny pomiar temperatury
równomierne wymieszanie wszystkich składników, nawet przy niewielkiej ilości, nox przekraczającej 5% objętości misy
skrzynka elektryczna ze stali nierdzewnej w standardzie